SERNIK WIEDEŃSKI Z BANANEM
12 stycznia 2021
autor Aneta Winiarz
Wyzwanie czas start! Moi Drodzy rozpoczynamy nasz nowy rok wyzwaniem fit słodycz. Zrób, zasmakuj i zapomnij o przetworzonych, kupnych słodyczach!
Przepis na 12 porcji.
Na jedną porcję przypada:
Kalorie: 274,6 kcal
Białko: 15,4 g
Tłuszcze: 11,5 g
Węglowodany: 28 g
SKŁADNIKI:
- 8 jajek (480g)
- 5 kostek twarogu półtłustego (1000g)
- 10 łyżek erytrolu (100g)
- 10 łyżek masła (100g)
- 5 łyżek jogurtu typu skyr (100g)
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej (100g)
- 1 porcja budyniu waniliowego (60g)
- 2 banany (240g)
- 3 garście rodzynek (100g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Białka jaj oddziel od żółtek i ubij.
- Wszystkie składniki po za białkami, rodzynkami i bananami połącz i dokładnie zmiksuj.
- Dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
- Dodaj pokrojonego banana i rodzynki i wymieszaj.
- Masę wlej do formy o średnicy 26cm wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz ok 1,5h 160 stopni.
Smacznego 🙂
Polecane na blogu
12 października 2021 Fit wydarzenia
Fit wyjazd Beskidzki Raj
Uwielbiamy łączyć przyjemne z pożytecznym. Nasze fit wyjazdy to weekendy ze wspaniałymi ludźmi, pysznym jedzeniem i...
12 października 2021 Fit wydarzenia
Projekt unijny “Fiiit Babiniec”
Zawsze i wszędzie wspieramy sportowe inicjatywy. Grupowa metamorfoza? Tego jeszcze nie było! Sprawdź, polub i weź...