ORZECHOWE KASZTANKI Z FASOLI
21 stycznia 2021
autor Aneta Winiarz
Uwaga! One dosłownie rozpływają się w ustach. Ten przepis robisz na własną odpowiedzialność, bo może uzależnić - jest maksymalnie orzechowy! <3
Przepis na 12 porcji.
Na jedną porcję przypada:
Kalorie: 139,5 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcze: 8 g
Węglowodany: 12,9 g
SKŁADNIKI:
- 1 puszka fasoli (220g po odsączeniu)
- 3,5 garści orzechów (100g)
- 3,5 garści daktyli (150g)
- 2 łyżki masła orzechowego (50g)
+ panierka wiórki kokosowe
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Fasole z puszki wymyj i odsącz.
- Wszystkie składniki połącz i zmiksuj.
- Odstaw masę na 1h do lodówki aby stwardniała.
- Ulep kulki najlepiej przy pomocy lateksowej rękawiczki – jeśli będą się lepić mocz rękę w zimnej wodzie.
- Kulki obtocz w wiórkach kokosowych.
- Gotowe! Smakołyk przechowuj w lodówce.
Smacznego 🙂
Polecane na blogu
12 stycznia 2021 Fit przepisy
SERNIK WIEDEŃSKI Z BANANEM
Wyzwanie czas start! Moi Drodzy rozpoczynamy nasz nowy rok wyzwaniem fit słodycz. Zrób, zasmakuj i zapomnij o...
29 czerwca 2020 Fit mama
TRENINGI W CIĄŻY
Cześć, mam nadzieje, że udało Ci się przeczytać wszystkie wpisy z cyklu FIT MAMA, ponieważ są to bardzo starannie...