BUDYŃ JAGLANY
18 lutego 2020
autor Aneta Winiarz
Ostatnio jest to zdecydowanie mój ulubieniec! Szybki w przygotowaniu, rozpływający się w ustach i idealny na drugie śniadanie. Polecam spróbować. 🙂
Przepis na 1 porcję.
Na jedną porcję przypada:
Kalorie: 409 kcal
Białko: 12,8 g
Tłuszcze: 17,2 g
Węglowodany: 56,3 g
SKŁADNIKI:
- 3 łyżki kaszy jaglanej (30g)
- 1 łyżka masła orzechowego (25g)
- 1 sztuka banana dojrzałego (120g)
- 3 łyżki jogurtu naturalnego (60g)
opcjonalnie:
- łyżeczka dżemu/konfitury (15g) – bez cukru / łyżeczka miodu (12g) / łyżka erytrolu (10g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Kaszę ugotuj.
- Wszystkie składniki zmiksuj.
- Opcjonalnie udekoruj kleksem dżemu.
Smacznego 🙂
Polecane na blogu
12 stycznia 2021 Fit przepisy
SERNIK WIEDEŃSKI Z BANANEM
Wyzwanie czas start! Moi Drodzy rozpoczynamy nasz nowy rok wyzwaniem fit słodycz. Zrób, zasmakuj i zapomnij o...
12 maja 2020 Fit przepisy
CHLEBEK BANANOWY Z KARDAMONEM
Mój ulubiony przepis dla całej rodziny. No kto nie kocha świeżego, ciepłego, słodkiego chlebka? Idealny jako zdrowa...