CHLEBEK BANANOWY Z KARDAMONEM
12 maja 2020
autor Aneta Winiarz
Mój ulubiony przepis dla całej rodziny. No kto nie kocha świeżego, ciepłego, słodkiego chlebka? Idealny jako zdrowa przekąska lub posiłek na słodko. Smacznego.
Przepis na 10 porcji.
Na jedną porcję przypada:
Kalorie: 156 kcal
Białko: 3,8 g
Tłuszcze: 2,4 g
Węglowodany: 31,3 g
SKŁADNIKI:
- 6,5 łyżek kaszy jaglanej (100g)
- 2 łyżki płatków owsianych (20g)
- 4 sztuki banana (480g)
- 5 łyżek erytrolu (50g)
- 2 jajka (120g)
- 7 łyżek mleczka kokosowego light (70g)
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (4.2g)
- 1 porcja mąki ziemniaczanej (50g)
- 1 szczypta soli (0.2g)
- 1 łyżeczka sody (4g)
- 3 garście rodzynek (90g)
- 2 szczypty kardamonu mielonego (0.4g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Zmiel kaszę i płatki do postaci mąki.
- Dodaj wszystkie składniki i zmiel.
- Piecz w piekarniku 180 stopni przez 50 minut.
Smacznego :).
Polecane na blogu
26 maja 2021 Sklep
EBOOK DIETA? LUBIĘ TO!
Nareszcie jest! Parę miesięcy pracy: gotowanie, fotografowanie, smakowanie i wybieranie tego co najlepsze po to...
12 stycznia 2021 Fit przepisy
SERNIK WIEDEŃSKI Z BANANEM
Wyzwanie czas start! Moi Drodzy rozpoczynamy nasz nowy rok wyzwaniem fit słodycz. Zrób, zasmakuj i zapomnij o...