CZEKOLADOWE BROWNIE FASOLOWE
25 marca 2020
autor Aneta Winiarz
Piekąc tego placucha zdecydowanie miałam ochotę na coś mocno czekoladowo - kakaowego. Takiego "na pocieszenie"! Udało się... do tego masło orzechowe... i poczułam się pocieszona 😛 :D!
Przepis na 8 porcji.
Na jedną porcję przypada:
Kalorie: 233,75 kcal
Białko: 16,1 g
Tłuszcze: 8,65 g
Węglowodany: 23,25 g
SKŁADNIKI:
- 2 puszki fasoli czerwonej (800g)
- 2 banany (240g)
- 3 jajka (180g)
- 4 łyżki ciemnego kakao (40g)
- 3 łyżki erytrolu (30g)
- 5 łyżek mleczka kokosowego light (50g)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej (4g)
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% (100g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Wszystkie składniki połącz i zmiksuj.
- Gotową masę wylej do okrągłej foremki o średnicy 25cm.
- Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz 180 stopni przez 40-45 min.
- Polecam zjeść z porcją masła orzechowego.
Smacznego 🙂
Polecane na blogu
26 maja 2021 Sklep
EBOOK DIETA? LUBIĘ TO!
Nareszcie jest! Parę miesięcy pracy: gotowanie, fotografowanie, smakowanie i wybieranie tego co najlepsze po to...
21 stycznia 2021 Fit przepisy
ORZECHOWE KASZTANKI Z FASOLI
Uwaga! One dosłownie rozpływają się w ustach. Ten przepis robisz na własną odpowiedzialność, bo może uzależnić -...