FIT CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM SEROWYM
1 listopada 2019
autor Administrator
Cześć! Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciasto marchewkowe z kremem serowym. Całość oczywiście w wersji fit, więc nic tylko zajadać :).
Przepis na 12 porcji.
Na jedną porcję przypada:
Kalorie: 251 kcal
Białko: 10,75 g
Tłuszcze: 13,4 g
Węglowodany: 22,2 g
SKŁADNIKI:
ciasto:
- 3,5 łyżki orzechów włoskich (50g)
- 4 marchewki (300g)
- 4 jajka (240g)
- 10 łyżek erytrolu (100g)
- 1 szczypta soli (0,2g)
- 0,5 szklanki kaszy jaglanej (100g)
- 13 łyżek płatków owsianych (130g)
- 1 porcja mąki ziemniaczanej (70g)
- 1 łyżeczka sody (4g)
- 2 łyżeczki cynamonu (4g)
- 1 porcja masła (100g)
- łyżka „kremu” z mleczka kokosowego (20g)
krem serowy:
- 8 łyżek erytrolu (80g)
- 1,5 sztuki twarogu chudego (300g)
- 3 łyżki soku z cytryny (18g)
- łyżka „kremu” z mleczka kokosowego (20g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Kaszę i płatki owsiane zmiksuj do postaci mąki.
- Marchewki obierz i zmiksuj na drobne kawałki. Orzechy włoskie również zmiksuj.
- Wszystkie składniki połącz i dokładnie wymieszaj. Gotową masą wyłóż formę 40x26cm.
- Ciasto wsadź do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz przez 45 min.
- Aby przygotować krem serowy połącz i zmiksuj wszystkie jego składniki.
- Gotowym kremem posmaruj wierzch ostudzonego ciasta.
Smacznego 🙂
Polecane na blogu
26 maja 2021 Sklep
EBOOK DIETA? LUBIĘ TO!
Nareszcie jest! Parę miesięcy pracy: gotowanie, fotografowanie, smakowanie i wybieranie tego co najlepsze po to...
21 stycznia 2021 Fit przepisy
ORZECHOWE KASZTANKI Z FASOLI
Uwaga! One dosłownie rozpływają się w ustach. Ten przepis robisz na własną odpowiedzialność, bo może uzależnić -...