FERRERO ROCHER
30 października 2019
autor Administrator
Cześć! Dziś przedstawiam Ci autorski przepis na FIT FERRERO ROCHER. Przekonaj się, że jego przygotowanie nie wymaga wiele czasu, a smakowitość jest warta fatygi :).
Przepis na 10 porcji.
Na jedną porcję przypada:
Kalorie: 190,2 kcal
Białko: 6,9 g
Tłuszcze: 12 g
Węglowodany: 15,5 g
SKŁADNIKI:
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% (100g)
- 20 sztuk daktyli (100g)
- 4 łyżki masła orzechowego (100g)
- 1 porcja amarantusa ekspandowanego (50g)
- 1 łyżeczka kakao ciemnego naturalnego (5g)
- 2,5 łyżki orzechów laskowych (40g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Daktyle namocz w gorącej wodzie i odstaw do ostudzenia. Następnie odsącz z nich wodę.
- Gotowe daktyle, gorzką czekoladę, masło orzechowe i kakao zmiksuj do gładkiej masy.
- Do przygotowanej masy dodaj amarantusa i dokładnie wymieszaj.
- Z gotowej masy ulep 10 równych kulek. Najlepiej zrób to za pomocą rękawiczki lateksowej którą mocz w zimnej wodzie za każdym razem kiedy masa będzie się nadmiernie kleiła.
- Do każdej kulki wsadź jednego całego orzecha laskowego. Resztę orzechów zmiksuj i obtocz w nich kulki.
Smacznego 🙂
Polecane na blogu
21 stycznia 2021 Fit przepisy
ORZECHOWE KASZTANKI Z FASOLI
Uwaga! One dosłownie rozpływają się w ustach. Ten przepis robisz na własną odpowiedzialność, bo może uzależnić -...
12 stycznia 2021 Fit przepisy
SERNIK WIEDEŃSKI Z BANANEM
Wyzwanie czas start! Moi Drodzy rozpoczynamy nasz nowy rok wyzwaniem fit słodycz. Zrób, zasmakuj i zapomnij o...