MASŁO ORZECHOWE CRUNCHY
25 listopada 2019
autor Aneta Winiarz
Cześć! To jest przepis na masło orzechowe, które wszyscy kochamy. Oczywiście najlepsze jest domowe. Koniecznie je zrób, ponieważ przyda Ci się w wielu moich przepisach:).
Przepis na 1 słoiczek.
Na jedną łyżeczkę (15g) przypada:
Kalorie: 85,3 kcal
Białko: 3,3 g
Tłuszcze: 7 g
Węglowodany: 3,6 g
SKŁADNIKI:
- 10 garści orzechów ziemnych prażonych, niesolonych (300g)
- 2 łyżki oleju rzepakowego (20g)
- 1 łyżka miodu (25g)
- 1 szczypta soli (0,2g)
- 1 szczypta pieprzu (0,2g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- 100 gram orzechów zmiksuj na grube kawałki typu crunchy.
- 200 gram orzechów zmiksuj na “pył”. Dodaj do nich olej, miód, sól, pieprz i zmiksuj ponownie.
- Dodaj grube kawałki orzechów.
- Całość dokładnie wymieszaj.
Smacznego 🙂
Polecane na blogu
26 maja 2021 Sklep
EBOOK DIETA? LUBIĘ TO!
Nareszcie jest! Parę miesięcy pracy: gotowanie, fotografowanie, smakowanie i wybieranie tego co najlepsze po to...
21 stycznia 2021 Fit przepisy
ORZECHOWE KASZTANKI Z FASOLI
Uwaga! One dosłownie rozpływają się w ustach. Ten przepis robisz na własną odpowiedzialność, bo może uzależnić -...