MASŁO ORZECHOWE MIX
3 grudnia 2019
autor Aneta Winiarz
Pysznie! Dzisiaj mam dla Ciebie mój ulubiony przepis na domowe masło orzechowe. Jest ono super dodatkiem zdrowych tłuszczy w codziennej diecie.
Przepis na 1 słoiczek.
Na jedną łyżeczkę (15g) przypada:
Kalorie: 90,4 kcal
Białko: 3 g
Tłuszcze: 8,3 g
Węglowodany: 2,3 g
SKŁADNIKI:
- 5 garści orzechów ziemnych prażonych, niesolonych (150g)
- 7,5 łyżki płatków migdałów (75g)
- 5 łyżek orzechów włoskich (75g)
- 2 łyżki oleju rzepakowego (20g)
- 1 szczypta soli (0,2g)
- 1 łyżeczka erytrolu (5g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Wszystkie orzechy zmiksuj na “pył”.
- Dodaj do nich olej, sól i erytrol.
- Całość ponownie zmiksuj.
- Odstaw do lodówki aby masło nabrało odpowiedniej konsystencji.
Smacznego 🙂
Polecane na blogu
26 maja 2021 Sklep
EBOOK DIETA? LUBIĘ TO!
Nareszcie jest! Parę miesięcy pracy: gotowanie, fotografowanie, smakowanie i wybieranie tego co najlepsze po to...
21 stycznia 2021 Fit przepisy
ORZECHOWE KASZTANKI Z FASOLI
Uwaga! One dosłownie rozpływają się w ustach. Ten przepis robisz na własną odpowiedzialność, bo może uzależnić -...